vineri, 26 iulie 2013

Nelimitat...

Un nouă găselniţă a operatorilor de telefonie mobilă de la noi, conceptul nelimitat, recent a fost lansat pe piaţa aproape concomitent de trioul OMU. Îmi amintesc de zorii internetului pe la noi, când ofertele de trafic, pe lângă faptul că erau foarte scumpe, mai erau şi limitate. Îmi amintesc şi cum într-o zi s-a produs "revoluţia" şi limitările au rămas doar la capitolul viteză. Se pare că voi mai avea ce să-mi amintesc de acum înainte. Nelimitatul operatorilor de telefonie mobilă.

Doar că, ştiţi cum e şcoala de marketing de la noi... Atunci când un operator din gaşcă vine cu o propunere trăsnet, pe care managementul companiei proprii nu şi-o poate asuma, atunci fetele şmechere şi cochete de la marketing vin cu o abordare libertină a conceptului, pentru a ne convinge că răspunsul companiei la care sunt angajate, e şi mai trăsnet. Sigur că atunci când clientul îşi va da seama de faptul că au fost "îmbrobodiţi" prin şmecherie, va fi deja târziu.

De data asta oferta bombă Nelimitat a venit de la cei de la Moldcell, pe care, vă spun sincer, nu-i ţin de bine. Nu le ajunge rafinament celor de la marketingul violet. Am impresie că au făcut angajările printre "turci", ca să folosim un termen cu conotaţii peiorative. De câteva ori am avut dorinţa nesăbuită să fac rost de un număr fără contract de la ei, dar după o scurtă vizită de documentare pe site-ul lor, mă răzgândeam la fel de nesăbuit. De fapt au devenit de mult la fel de hapsâni ca cei de la Orange, doar că la capitolul rafinament, iscusinţă şi reputaţie de afaceri au rămas repetenţi. Singurul lucru care îi salvează că nu sunt proşti şi simt momentul oportun când trebuie să iasă cu oferte. Nu ştiu poate au iscoade pe la cei de la Orange, dar spionajul de afaceri de mult e un must have. Acum cu oferta lor de 160 de lei cu adevărat au fost primii, dar la cât de repede a venit răspunsul celorlalţi doi "ciobănei", consider că ofertele de acest gen au fost elaborate de ceva timp şi doar aşteptau acceptul conducerii pentru a fi lansate. Se pare că şeful celor de la Orange era în concediu pe o insulă din Pacific şi nu a putu fi contactat la timp.

Cei de la Orange au trebuit să improvizeze din mers şi au venit cu oferta lor Nelimitat la doar 80 de lei, adică aparent de două ori mai avantajoasă decât oferta violeţilor. Desigur aici ne facem orbi şi nu citim notele cu litere mărunţi din josul afişelor publicitare. Portocalii, ei însăşi au conştientizat cât e prea de tot felul cum au procedat, şi pentru a-şi spăla remuşcările au adăugat 1 GB de trafic internet. Practic la cel mai ieftin abonament posibil pentru activarea opţiunii acest GB îi costă pe clienţi lor 60 de lei. cam scump domnilor, dincolo parcă e mai ieftin.

Acum despre cel de al treilea crai de la Răsărit - Unite. Compania asta mi se asociază cu un banc din prin anii '90 ai secolului trecut (cu cei trei mari ai lumii care zburau în avion şi împărţeau lumea, iar al treilea mereu spunea că vrea şi el o bucăţică). Oricum marketingul roşilor a venit cu o ofertă interesantă. Mai ieftin decât cea a violeţilor, e drept doar cu un leu, dar procedeul e unul clasic, şi s-a demonstrat că funcţionează. Şi în plus au mai adăugat trafic internet nelimitat şi 200 de minute de apeluri spre alţi operatori internaţionali. Desigur lucrurile astea două, chiar dacă aparent sunt şoc, de fapt sunt vrăjeli. Traficul nelimitat înseamnă de fapt doar 3 Gb, deoarece restul e la o viteză preistorică, iar apelurile internaţionale se referă la doar la operatori de telefonie fixă (cu o singură excepţie - Canada). Oricum oferta e bună.

În concluzie putem afirma că acum, în sfârşit, moldovenii se vor pune toţi pe vorbit şi de consumat nelimitatul ofertelor enumerate. Personal pentru mine, aceste oferte nu înseamnă nimic, deoarece vorbesc prea puţin la telefon, iar până nu vor veni cu o ofertă de net nelimitat pe bune, fără steluţe, nu văd necesitatea de a le da autograful meu. Şi în plus, am uitat să vă spun, că toate ofertele enumerate sunt valabile doar un an de zile, iar pe mine mă interesează doar o relaţiei de durată.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.